tiistai 19. kesäkuuta 2012

Matkarattaat vaihtoon...

Nyt olen totaalisen hermostunut nykyisiin matkarattaisiimme. Lapsi ei viihdy niissä ollenkaan enää. Valuu vaan alaspäin ja alkaa rääkymään.Kyllä noi matkikset oli kaukalovaiheessa vielä hyvät. Mut oon nyt todennut et se istuin osa on jotenki liian syvä eli siihen jää selän taa liikaa tilaa, joten valuminen on mahdollista. :( Joten tämä äiskä lähti matkarataskaupoille eilen.. :D

www.amazon.co.ukPäädyin sellaiseen ratkaisuun että meille tulisi Britaxin B-agile rattaat. KOSKA... ovat ketterät nimensä veroisesti, niihin saa adaptoitua turvakaukalon, jos jossain vaiheessa toinen vauva tulee.. lisäksi lisävarusteena niihin saa kiinnitettyä myös vaunukopan!! Ne ovat kevyet ja ne saa koottua yhdellä kädella, kuten ilmeisesti baby joggerit.. (matkittu lie??) Ajattelin tilata kyseiset kiesit amazonista, koska sieltä saa ne halvemmalla! Laitoin vanhat rattaat ja brion kaukalonkin jo myyntiin. Toivottavasti jollain olisi niille käyttöä!!Britax B-smart istuin selkä menosuuntaan päin (kuva:www.britax.fi)

Mietin vaihtoehtona myös B-smarteja koska niissä saa kasvot työntäjään päin kääntämällä istuimen (eli heittoaisaa niissä ei ole), joka voisi myös helpottaa jos kiukku alkaa, kun voisi vaikka ilveillä, mutta ne olivat isommat,leveämmät, painavammat, hankalampi koota, ja jos on käännettynä selkä menosuuntaan niin istuin täytyy kääntää ennen kun voi kasata kokoon,  suurempi koottuna, istuinosa oli hiukan huterahkon tuntuinen myös sekä 3-pyöräisyys tuntui epävakaalta käännöksiä tehdessä, näitä on kai myös 4 pyöräisenäkin, mutta en päässyt testaamaan.. ja olivat nämä myös kalliimmat yli sadan euron verran.. :D Joten tuo agile tuntui melkosen oivalta ratkasulta!


vaunukopalla (kuva:www.britax.fi)
kaukalolla (kuva:www.britax.fi)

näin nokkelat kasata.. kuvat britax.fi
Mitäs muuta meille kuuluu?
Noh kesää vietellään, kiukutellaan hampaista, päiväunia nukutaan huonosti, ei vieläkään nukuta kokonaisia öitä.. :P Mutta sentään omassa huoneessa 5-6 asti,(silloinkin tuttia joutuu laittelee jossai vaihees) sit loppu yö vieressä.

Tyttö osaa konttaamisen lisäksi nousta seisomaan tukea vasten ja myös kävelee esim sohvaa pitkin!! :) ehkä kesän aikana tulisi ensi askeleet ilman tukeakin, sitä odotellessa!


MUKAVAA KESÄÄ KAIKILLE!!!

7 kommenttia:

 1. Harkitsimme näitä samoja, mutta päädyimme baby joggerin city mini rattaisiin 4-pyöräisinä. Kasausmeksnismi on tosi hyvä ja muutenkin ovat kevyet mutta tukevat. Tarvittaessa pitkälle eteen tuleva kuomu on erittäin hyvä, suojaa sekä säältä että häikäisyltä. Ja lisävarusteena oleva itikkaverkko on myös erittäin hyvä (käytettiin ensin brion vaunuverkkoa, mutta hankin nyt merkin oman, joka istuu paremmin). Kulkevat myös matkarattaiksi hyvin lumessa ja hiekassa. Lentokentällä jopa Ryan Air antoi ottaa rattaat sellaisenaan portille asti ja siitä koneeseen, vaikka oltiin varauduttu laittamaan rattaat sellaisinaan ruumaan tai sitten pyörät miehen reppuun, jolloin rattaat olisivat menneet portilla tosi pieneen tilaan. Myös adapteri kaukalolle ja kopalle on saatavissa. Meillä niitä ei tosin ole ollut käytössä. En ole käytännössä noita Britaxeja sen tarkemmin testannut, mutta baby joggerit ovat olleet odotusten veroiset, etenkin se kuomu.

  VastaaPoista
 2. Mut nuohan on erilaiset tuolla amazonin sivuilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tarkoitat? Kyllä ne ihan samat on siis malli britax b-agile! Tuossa oli kyllä kuva myös b-smarteista jotka on eri malliset mitä myös harkitsimme!

   Poista
 3. Moi! Voisitko esitellä noita britaxin b-agile rattaitanne ja laittaa kuvia :) itsellä kans harkinnassa noi elokuussa 2011 syntyneelle tytöllemme. vaikuttavat ainakin tukevammilta kuin normaalit matkarattaat. Onnea uudesta maha-asukkaasta (luin uudempiakin postauksia siinä toivossa että olisit esitellyt rattaita)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! voisin koittaa toki ottaa kuvia niistä. ne tosin majailevat auton takaluukussa joten en kovin usein niitä kaivele sieltä! Voisin yrittää saada niistä tehtyä postauksen!

   Poista
 4. Kiitos, jään odottelemaan postausta ja seurailemaan muutenkin blogiasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on matkarattaista saatu aikaiseksi juttua! :)

   Poista