sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Matkarattaiden hankinta

Kävi sitten niin että päädyttiin ostamaan toiset vaunut/rattaat. Nämä ovat mallia "matka" :D Aloin miettimään meidän Hartaneiden suuruutta ja kokoontaittamisen hankaluutta. Halusin rattaat jotka menee lisäksi meidän tämänhetkiseen pieneen autoonkin, joka on tarkoitus vaihtaa isompaan vasta syksymmällä rahatilanteen salliessa, eli joitakin reissuja joudutaan tuolla pienellä autollakin vielä tekemään vauvankin kanssa. Ajattelin että lisäksi noita pieniä matkarattaita voisi käyttää ihan kauppareissullakin. Ajatus lähti siitä että halusin meidän Brion Primo kaukaloon suoraan sopivat matkikset. Siihen löytyy kaksi sopivaa:
http://verkkokauppa.babystyle.fi/
 - Brio Sing- yhdistelmävaunut, joissa on travelsystem. Vanhempiin singeihin tuota kaukaloa EI saa adaptoitua! Eli se hankaloitti käytettynä ostoa. (Uutena noin 450,-)

http://www.vauvapiste.fi/
 - Mia moda Libero matkarattaat (Uutena noin 245,-)

Mia modaa ei päästy edes testaamaan, koska niitä ei myydä täällä meillä päin, mutta Brion singejä käytiin katsomassa livenä. Ja onneksi käytiin! Päädyttiin kyllä aika äkkiä siihen että olivat jotenkin suuret. Takarenkaiden väli oli aika suuri, joten tuntui mohlolta. Tämä vaihtoehto tyrmättiin siis aikalailla heti.

Myyjä ehdotti meille ihan kotimaisia edullisempia Ora jovi Io- rattaita. Sanoi että jotkut ovat näihin brion kaukalonkin laittaneet, ja siinä sitä kokeiltiinkin, oli suhteellisen tukevasti siinä, kantokahva käännettynä alas ja rattaiden turvakaari pitelee sitä paikoillaan . (Ei ole siis adaptoimis mahdollisutta, mutta silti tuntui ihan tukevalta)
Beigen värisenä me nämä siis ostettiin vaikka harmaatakin olisi löytynyt. Eipä tuo harmaus kaukalosta silloin niin erotu kun vauva siinä makaa, joten valittiin tuo muuten enemmän miellyttävä beige.
Kuomutkin voi laittaa kiinni vastakkain jolloin vauvalla on rauhaisampaa rattaissa! 


Lisäksi rattaissa saa selkänojan makaavaankin asentoon, joten siihen voi laittaa myös vauvan kantokassissa. Tämä oli yksi kriteereistäni matkiksia ostettaessa. Käytiin hakemassa kotoa Hartaneiden oma pehmeä kantokassi ja se meni aika kivasti rattaisiin. Ihan hiukan tuli yli jalkatuesta, mutta sen sai rattaiden valjailla kiinni pohjaan sivuilla olevista lenksuista, joten ei pystyisi millään tippumaan kyydistä!
Kuvatessa en jaksanut irrottaa turvakaarta, vaikka sen helposi irroittaakin ja kantokoppaa istuu silloin paremmin siihen.


Myös Carenan edullisia easy-rattaita kokeiltiin vaihtoehtona, mutta Orat olivat jotenkin paremmin kääntyilevät ja tukevamman oloiset kuin Carenat. Hinnassakaan ei ollut paljoa eroa. EI haluttu kuitenkaan kovin kalliitakaan rattaita ostaa tuollaista satunnaisempaa käyttöä varten. Huonoina puolina näissä rattaissa näkisin nyt ennen käyttökokemusta sen, että tavarakoriin on lähes mahdoton laittaa mitään silloin jos selkänoja on kaadettuna.

Nämä voisivat mennä käytössä sittenkin jos meille tulee jossain vaiheessa toinenkin pikkuinen, niin on rattaat sitten isommalle olemassa myös.
Tähän mennessä vaunuhankitoihimme on mennyt noin 340,-. Joka ei vielä ole järin paljoa, siihen nähden mitä monet pistävät vaunuihin ja rattaisiin rahaa menemään. Käytännössähän se toki vasta selviää, onko vaunuvalintamme mennyt nappiin. Näin aloittelijana on vaikea arvioida kaikkea..

ONKO TEILLE HANKITTU MATKARATTAITA ERIKSEEN TAI SAAKO VAUNUIHINNE KIINNI KAUKALON?

4 kommenttia:

 1. Meillä on gracon autobaby istuin veljen luota käytettynä ja sitten päädyimme ostamaan gracon mirage matkikset kun niihin sai kaukalon naksauttaa vaan. Hyvät ja halvat on ollu.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyville! Jos olisi tajunnut, niin olisi ensin miettinyt ja sitten vasta ostanut. Eli siis kun kaukalo oli jo ostettu, siihen ei ollutkaan vaihtiksia tarjolla juurikaan.. :D

  VastaaPoista
 3. Nyt kun olet käyttänyt matkarattaita, mitä mieltä niistä olet? Ovatko toimineet odotetusti, ja pysyikö Brion koppa niissä hyvin kiinni? Olen itse kahlannut nettiä läpi, ja olen päätymässä juuri näihin matkarattaisiin. Kaipaisin vain vielä varmistusta, että ostopäätös on oikea :)

  Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

  -Tanja-

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Joo olen kyllä tosi tyytyväinen noihin matkarattaisiin! Ja Brion koppa on niissä toiminut hyvin. SEhän ei ole millään kiinni siinä, mutta eipä ole koskaan kaatuakkaan meinannut tai mitään. Rullaportaisiin en uskaltaisi noin mennä, ja "liukuhihnallekkin" vaan niin päin että rattaat ovat ennemmin viistossa itseenipäin kuin toiseen suuntaan.niin ei pääse kaatumaan tai mitään. Nää oli niin ehdottomat että yksi kaverinikin osti tän saman setin vaikka sillä oli ennestään eri kaukalo.. :D Se myi sen ja osti brion ja nämä samat matkikset.Itse oon ylistänyt näitä paljon ja en osais ilman olla!! :) Toivottavasti en huomannut liian myöhään tätä,kun nyt vasta huomasin kommenttisi!

  VastaaPoista