tiistai 16. elokuuta 2011

Vauva arjen kuulumisia...

Täällä sylissäni kuorsaa ja röhkii "Pikku possu" <3 hellyyttävä kuin mikä! :D Sillä on vaaleanpunainen body päällään, mikä muuten on jo kokoa 62. Pienimmät 50cm vaatteet jotka sairaalasta tullessa oli sopivia, ei enää mahdu päälle!!! Äidin pikkuinen, kaksoisleuankin omaava neitokainen oli viimekertaisessa neuvolassa yli nelikiloinen! Syntyessään hän painoi 3460g, josta paino hiukan putosi ja oli alle kolmessa viikossa pompsahtanut yli neljän kilon!! Neuvolan täti sanoi että yleensä tässä vaiheessa ei ole noin hurjaa painon nousua.. Ylpeänä äitinä ajattelin että ainakin imetys on onnistunut, kun toinen lihoo vaan ja kasvattaa kaksoisleukaansa! :D Sitä on siis oltu ruoka-aikaan kotona!

Meillä nukutaan parin tunnin pätkiä, joskus jopa kolmen ! Neiti on hienohelma eikä suostu tissille ennenkun vaipat on vaihdettu, oli siellä sitten vain pelkät pissat tai täyspommi.. Tissillä viihtyy yleensä ainakin puoli tuntia ja joskus öisin tuossa kukutaan jopa tunti. Yleensä lopulta otan omaan sänkyymme nukkumaan kun muuten herää aina kun laskee omaan petiinsä.
Äitikin on nyt ihan suht virkeä kun nukkuu kuitenkin tunneissa pitkään ja kun on tottunut jo yösyöttöihin. Alussa olin tosi väsynyt..

Vauva nukkuu hyvin myös kantoliinassa. Meillä löytyy hug-a-bub-merkkinen liina ja tykkään! Sitterissä (baby björn balance) viihtyy pieniä hetkiä niin että ehditään syödä tai sitten esim tänään pääsin suihkuun kun otin tytön sitterissä kylppärin lattialle.. :D hän tykkää muutenkin veden lorinasta, vaippaavaihtaessa on usein kovaakin kovempi huuto, joka vähän laantuu kun lyö veden juoksemaan. Tuttikin on välillä lyöty suuhun. Siitä hän ei järin paljoa tykkää yleensä mutta on ehkä alkanut tottumaan!

cocoon sleep- unipesä
Tilasin vauvalle kidsteristä cocoon sleep-unipesän. Siinä on joku sydämensyketoiminto tms,jonka saa asennettua toimiin esim jos lapsi alkaa huutaa niin se menee päälle. Saa nähä onko mistään kotoisin.. jos ei oo hyvä niin myyntiin! Ajattelin että tuo vois toimia meillä kun tyttö nukahtaa aina mieluiten syliin. Nytkin sahaa sylissäni kun istun läppärin kanssa sohvalla risti-istunnassa. Välillä turhauttaa rankasti kun ei voi mitään tehdä itse kun olla lypsykoneena sohvalla. Lisäksi tilaukseen lähti Rest easy-tyyny, joka kohottaa vauvan pään aluetta. Tämä tyttö kun on aika kova puklaamaan!Sekä Doomoon softy-tyyny limeturkoosi värillä joka oli alennuksessa tuolla! Tuo on paras imetystyyny omasta mielestäni! Meillä on sellainen jo mutta siinä täyte on hiukka painunut, joten sen sijaan että olisin tilannut lisätäytettä (kidsterissä 14e maksaisi) totesin että ehkä kannattaa tilata uusi ja myydä tuo entinen pois. ehkä siitä vielä jotain saa! :) hyvä kuntoinen kuitenkin on! Ja kun ostin käytettynä ja sille olisi sitten tullut hintaa enemmän yhteensä lisä-möyheen kanssa kun tuolle tuli uutena. Mutta kaikille vinkkinä jos doomoo- lisätäyte kiinnostaa niin tuolla kidsterissä sitä myydään!!
Tänään varmaan haen paketin postista! Siellä odottaa myös laatikollinen pienen tytön vaatteita jotka huusin huuto.netistä.
Rest easy-tyyny/kidster.fi
Meillä on ristiäiset 11.9 eli amerikkalaisten 911-päivänä.. ei tosin tarkoituksella mutta se pvm sattui sopimaan! Sitä varten pitää olla mekko, ja myös sitä varten että meillä on kavereiden häät lokakuun alussa. Rupesin miettimään että kiva siinä ruveta juhlamekkoa riisumaan joka kerta kun imettää.. Tilasin nelly.comista mamalicious- venus feed me- mekon. Kuvassa tuolla on raskausmaha, mutta voi tuota mekkoa pitää ilman mahaakin(mahan kohdalle tulee vain sitten löysää) ja siinä on imetysluukku. toivotaan että tuo nyt käy. Missään ei oikein ole sellaisia hienompia imetysmekkoja.. :( Saa nähdä pidänkö tuota harmaata ainakaan ristiäisissä, täällä voin paeta makkariin imettämään. Häissä ei viitsi mennä vessaan joka kerta!

Tilasin itselleni jopa myös yhdet hot milk-merkkiset imetysliivit ja boob-merkkisen imetys t-paidan. Tuo liike (pepino) sijaitsee pirkkalasta jonne menen sitten noita noutamaan, kun en viitsi postikuluja maksaa... :) Nykyään sitä enimmäkseen tulee ostettua vauvalle vaatteita ja tavaraa kun itseään ajattelee että en tarvitse mitään uutta, mielummin ostan lapselle! :D

Nyt taitaa pikkusella mennä hermot, äiskän pitää mennä! :D (Huomatkaa kuinka höveliksi sitä on tullut, kutsuu itseään äiskäksi eikä "minä".. )



8 kommenttia:

  1. Oi, teidän vauva on jo syntynyt!! Kovasti onnea pikkuisen syntymän johdosta!

    VastaaPoista
  2. Miksi teksti on niin helkkarin isolla blogissasi :/

    VastaaPoista
  3. Pahoittelen, johtuu varmaan omasta koneen näytöstä jolla teksti näyttää niin pieneltä että mielestäni vaikea lukea.. En sitten tiedä miltä näyttää muiden koneiden näytöillä. Laitoin sitä nyt vähän pienemmäksi.

    VastaaPoista
  4. Laitoin sivun oikeaan reunaan kyselyn fonttikoosta johon kaikki voi vastata, kun tosiaan omilla koneilla joilla tätä käytän, fontti näytti ihan sopivalta...

    VastaaPoista
  5. Fontti on ihan hyvä nyt. ;) Kauniin mekon olet löytänyt ristiäisiin!
    Oletko kokeillut kapalointia tytön nukutukseen? Minä kokeilin juuri äsken ensimmäistä kertaa kapaloon nukuttamista ja heti rauhoittui uneen! Olin ihan ihmeissäni. Illat ovat meillä olleet hieman levottomia, joten päätin kokeilla tuota kapalointia iltapäiväunille. Ihan vain fleecehuovan pyöräytin pojan (2kk) ympärille. Yöt poika nukkuukin tosi hyvin ilman sen kummempia kapaloita. Kannattaa kokeilla, jos teilläkin toimisi. ;)

    VastaaPoista
  6. ei fontin koolla niin väliä, mutta tuo fontti muuten on hirveetä lukea! ei jaksa!

    VastaaPoista
  7. Jaa, omasta mielestäni fonttia ei ole mitenkään vaikea lukea. Noh mielipiteensä kullakin. Ei ole pakko sitten lukea jos kerta on niin kamalaa.

    nirppu: en ole koittanut kun tää on niin kova hikoon.. herää sit hikeensä.

    VastaaPoista