perjantai 11. marraskuuta 2011

Kiireisen kotiäidin kokkauskokeilut

Teen ruoka-aiheisen postauksen, koska olen jälleen mukana buzzador*- kampanjassa. Tällä kertaa kokeilussa olivat: Knorr fond "du chef"-annosfondit. Minulla oli testattavana kolme eri fondivaihtoehtoa. Liha, kana ja kala!

Mielestäni nämä fondit vaikuttivat melko käteviltä käytössä. Lisäksi tutkiessani aihetta, huomasin että fond du chefissä on muuten vähemmän kaloreita kuin normi kuutiossa! sekä normi kuutiossa on arominvahventeita: natriumglutamaattia ja kahta muuta josta nykyään puhutaan paljon...
Fondeissa oli kyllä sellaista aitoa makua, ja niiden sulamista kastikkeen sekaan ei tarvinnut odotella minuuttitolkulla!

VINKKI: Näitä voi käyttää myös maustamaan keitinlientä esim. pastaan!!


TIETOISKU: MITÄ EROA ON LIEMELLÄ JA FONDILLA?
molempia käytetään ruoan maustamiseen, mutta ne ovat kaksi eri kulinaristista termiä. Keitinliemi valmistetaan liemestä joka syntyy esim. keitettäessä lihaa tai kasviksia vedessä. Keittämisen jälkeen keitinliemi siivilöidään ja jäljelle jää neste, josta saadaan valmista lientä kun se on maustettu, suolattu ja siivilöity.
Fondi eroaa merkittävästi liemestä ainakin ammattikokkien mielestä- koska se sisältää karamellisoituja/paistettuja paloja joko lihaa, kalaa, lintua tai kasviksia, jotka sekoitetaan veteen, viiniin tai joskus keitinliemeen. Sekoituksen annetaan tämän jälkeen kiehua kasaan fondiksi. Jos sen annetaan kiehua tarpeeksi kauan, se saa hyytelömäisen koostumuksen. Koostumus tulee liivatteesta jota tulee lihapalojen ja lintujen luissa sekä kalojen ruodoissa.

Kokkasin eräälle ystävä pariskunnalle kun sattuivat olemaan meillä kylässä. Tein siis aika perusruokaa, mutta testasin sen yhteydessä näitä annosfondeja. Tässä resepti jonka mukaan tein...

SIENI-JAUHELIHAKASTIKE

2 kourallista Kuivattuja suppilovahveroita murskattuna
1 sipuli
2rkl juoksevaa margariinia
400g jauhelihaa
4rkl jauhoja
töräys tomaattiketsuppia
1kpl knorr liha-annosfondeja.
n.4dl vettä

Paistoin ensin siis sipulit, sienet ja jauhelihat. Sitten päälle margariinit jonka sekaan jauhot ja neste. Nämä kätevät annosfondit liukenivat ruokaan helposti ja nopeasti.Muita mausteita ei tarvittu! Kastike tarjottiin pastan kanssa.Muita reseptejä joihin annosfondeja testasin..

KANA-AURA-ANANASPASTA

400g maustamattomia kanasuikaleita
2dl ruokakermaa
1prk ananaspaloja (säilyke)
1kpl fond "du chef" kanafondia
murennettua aurajuustoa

Tämä oli supersimppeli.. Kanat ja ananakset pannulla paistetaan kunnes kypsiä, sekaan kerma ja fondi, lopuksi aurajuusto murenat! ja tarjotaan pastan kera. Sopii kotiäidin keittiöön, nopeus ja helppous..

Ja vielä yksi  kala-aiheinen kokeilu!

Tämä oli itselleni mieluisin kokeilu, koska olin miettinyt miten lohesta saisi hyvän pastan. Oltiin edellisenä päivänä tehty lohta uunissa, ja sitä oli jäänyt aika reilusti. Halusin siksi tehdä siitä jotain. Pastaa tietenkin.. :D

LOHIPASTA
tarvitset:
n. 300-400g lohta, joko kokonaisesta lohesta tai sitten erikseen myytäviä lohikuutioita/suikaleita
2dl ruokakermaa
1kpl fond "du chef" kala annosfondeja

Paista lohenpalasia ihan pannulla  ja sitten lisää ruokakermaa jonka sekaan sitten yksi annosfondi! Muuta ei oikeastaan tarvita. Voit toki oman maun mukaan lisätä 1-2 fondia tai lisäksi jotain muuta maustetta!


Meillä ollaan kovia syömään pastaa, kuten ehkä huomaatte.. ;)

Ainiin!!! Kokkasin näillä myös ihan nakkikeiton, jonka sekaan laitoin yhden kasvisfondin ja yhden lihafondin
Knorrin omia ruokaohjeita löydät täältä: http://knorr.fi/ruokaohjeet 
Käy katsomassa!

*Buzzadorina oleminen tarkoittaa siis sitä että pääsee ensimmäisten joukossa testaamaan uusia tuotteita ja jakamaan näytteitä ystäville sekä kertomaan niistä mielipiteensä ja näin ollen vaikuttamaan tuotteisiin sekä palveluihin ennen kun ne ovat tulleet markkinoille.

1 kommentti: