keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Hankintojen esittelyä

Heihei!

Pakko täälläkin käydä välillä kirjoittamassa! :D Olen ollut kuin huutonetin nielaisema muutaman päivän. Mies on työreissussa ja illat pitkät olen istunut koneella ja etsinyt mitä hienoimpia vauvanvaatesettejä.. Kun ei muutakaan tekemistä kerran ole! Vähän kyllä mietityttää että kuinka paljon sitä vaatetta oikeasti tarvii ja mitä kokoja minkäkin verran. Netistä löysin tällaisen listan,
Tässä esimerkki vauvan vaatekaapin sisällöstä:
6 bodyasua (tai aluspaita ja -housuparia)
3 potkuhousut
4 potkupukua
Neuletakki
Villahaalari (talvivauvalle)
4 nilkkasukat
Toppahattu (talvella) tai
niskan ja silmät suojaava hellehattu (kesällä)
1 kypärämyssy
1 trikoomyssy
Vauvalapaset
Töppöset tai villasukat
Suojapuku (paksuus vuodenajan mukaan) 


Teksti täältä

mutta jotenkin kuullostaa hirmu vähältä, jos miettii ettei halua joka päivä konetta pyörittää! Olen tähän mennessä ostanut aika kasan vaatetta, erikokoisina. 50-senttistä vaatetta on pieni pino, joista osa on serkulta käytettyjä. En ole tähän nyt kuvannut kaikkia vaatteita, koska osa on ihan perus valkoisia, eikä niissä juuri nähtävää ole! :D
 H&m:n setti kokoa 50


 62-senttisiä sain myös serkulta jonkun verran, mutta lisäksi olen ostanut. 56-senttisiä en ole juuri ostanut, kun moni sanonut ettei niitä välttämättä ehdi käyttää vaan siirtyy suoraan 62:een.
H&m ihana panda veloursetti kokoa 62


H&m:n ihanat mum&dad pöksyt, kokoa 62 


Name It:istä 3kpl bodyja 14,90e


 Name It:in ihana apinahaalari! :D en voinut vastustaa.. Tämä myös 62.
Mutta aion nyt pienen määrän hankkia sitäkin kokoa. Voihan sitä käyttää yhdessä 50 senttisten kanssa sitten, vaikka olisikin aluksi isohkoja.

Serkulta saatuja käytettyjä kokoa 56-62
 

Tämä lammasasu ja harmaa fleeceasu kirpparilta molemmat 3e/setti


Pikkuruisia asusteita on myös hankittu
(Kuudet sukat 4e (ota 3 maksa 2) Kapp' ahlilta + yhdet pörrösukat name itistä)

H&m sukat born 2011 ja ihanat velourtossut!

Beige hattu kirppikseltä 1e, Newbie-korvamyssy kapp 'ahlilta 2e, H&m:n korvamyssy 4,95e? ja kaksi perus trikoopipoa n.3,95e

Lisäksi meille on jo hankittu pinnasänky patjoineen ja reunasuojuksineen, ja se on tulevan vauvan huoneessa valmiiksi pedattuna.. ;)

Turvakaukalonkin saamme varmaan piakkoin. Se tulee vauva-lehden tilaajalahjana..Tulee sitten vähän kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla! ;) Kyseessä siis kuvan Brio Primo- kaukalo
 Tässäpä nämä kuvat tällä erää, lisää on tulossa jahka huutelen huutonetistä ihania settejä!
 Jos jollain on kommentoitavaa esim vaatteiden tarvittavaan määrään, otan mielelläni vastaan kaiken avun. Kiitos! :)

6 kommenttia:

 1. Meillä poika syntyi keskikokoisena eli 3510g ja 51cm ja silti hukkui jopa 50cm vaatteisiin. Hetken käyettiin jopa 44cm uni pukuja. Pieniä vaatteita tuli paljon serkkupojalta (kaksosena syntynyt joten oli pieni) mutta aina niistä oli pula. Varmasti 30 bodyä löytyi 50 ja 56 kokosista. Ikää nyt ihan vähän vajaa 5kk ja ollaan siirrytty 68 kokoon.

  Itsellä ei ole mahdollissutta kuivata pyykkejä kun yksi koneellinen päivässä joten jos olisi ollut vain muutama hassu vaate, olisi lapsi ollut alasti joka toinen päivä. Pojalla menee pahimpina päivinä 5 paitaa kun kuolaa ja puklailee niin kauheasti. 3 paitaa on ihan normaali määrä meillä. Tosin lapset on erilaisia pulauttelun ja kuolaamisen suhteen.

  Itse olen kuitenkin todennut että meidän tavoilla ja juuri tämän pojan kohdalla vaatteita saa olla ja paljon. Jotkut perintö vaatteet on ollut epäkäytännöllisiä ja jääneet käyttämättä mutta muuten kyllä ollut vaatteet kovassa käytössä.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti masun asukilla on kaikki hyvin ja äipällä kans<3

  VastaaPoista
 3. Sanna: Kiitos kommentistasi, siitä on varmasti apua!

  RagDoll: Kyllä kiitos, siellä jo ahkerasti potkutellaan ja äippä on ihan hyvässä kunnossa vielä! :D

  VastaaPoista
 4. Meille 50-62cm vaatteita ilmaantui ihan valtavat pinot; yksi kapea kaapillinen lattiasta ylös asti. Alkuraskaudesta pelastin kaverilta pienet hyväkuntoiset unisex-vaatteet ja sitten vielä sisko lykkäsi monen monta kassillista unisexiä tulemaan. Osa vaatteista on sen näköisiä, että eivät varmasti muotoudu ainakaan lempivaatteeksi, mutta kylläpä ne tuolla kaapissa säilyy muitten joukossa; antaa sitten taas kiertoon, kun ei itse enää tarvitse. Itse ollaan ostettu ehken kymmenen uutta vaatetta ja muilta saatu uutena ehken toiset kymmenen. Vaikka tiedän jo nyt, että emme millään ehdi edes pitämään kaikkia vaatteita, niin ompahan mistä valita ja kun ilmaiseksi kuitenkin on hyväkuntoista saatu. Plussana vielä se, etten ole todellakaan mikään ahkera pyykkimuija, eikä sellaiseksi näköjään tarvitse ruvetakkaan ;)

  VastaaPoista
 5. Meillä 56 kokoo käytettiin suhteellisen pitkään, 50 koko taas jäi pieneks tosi nopeesti.

  VastaaPoista
 6. Kyllä meillä käytettiin paljon 56 kokoa ja pitkäänkin vielä. Jätkä on ollut kyllä tosi hoikka ja aika pitkä, joten kai 56 koon vaatteet oli sille sitten hyviä :)

  Kyllä mun mielestä saa vaatetta olla aika paljon, joskus menee kolmekin vaatekertaa päivässä kuolan/kakan/pissan/muun sotkun takia.

  VastaaPoista