maanantai 31. tammikuuta 2011

Aika kuluu!

Tässä viikon 14 ja 15 tapahtumat lapsen kehityksessä.

Raskausviikko 14 tapahtumat: 
"Lapsella on hieman tukkaa
Lapsen lihakset kasvavat ja vahvistuvat. Siksi lapsi pystyy kannattelemaan ja taivuttamaan päätään. Myös liikkeet voidaan havaita entistä paremmin. Käsillä voi tarttua ja jaloilla voi potkia pikaisesti. Lapsen jalat ovat nyt käsiä pidemmät. Pienet kasvot alkavat näyttää yhä enemmän ihmisen kasvoilta. Myös yksilölliset piirteet, jotka muistuttavat sinun tai puolisosi piirteitä, tulevat koko ajan selvemmiksi. Lapsella saattaa olla hieman tukkaa. Myeliinin tuotanto alkaa tässä vaiheessa. Myeliini toimii eristeenä järjestelmässä, joka lähettää viestejä aivojen kautta. Aineen tuotanto jatkuu lapsen ensimmäisten vuosien ajan."

Wow, se on huomenna sitten jo rv 15+0!! " Lapsi on nyt noin 10cm pitkä ja painaa noin 50g! 
Lapsen silmät liikkuvat edelleen kasvojen eteen, mutta eivät ole vielä paikoillaan. Nyt voit nähdä kulmakarvat. Jos lapsella on taipumusta tummaan hiustenväriin, tummaa väripigmenttiä alkaa syntyä. Viikon loppuun menneessä lapsi pystyy puristamaan kätensä nyrkkiin. Pikkuaivot ja selkäydin ovat nyt muodostuneet. Iho on niin ohutta, että sen läpi voi nähdä verisuonet."
(lähteenä Libero

Hurjaa! Nyt raskauden puoliväliin ei oo matkaa enää montaa viikkoo! 
Olen tässä odotellut jo koska alkaa tuntumaan liikehdintää. Jotenkin on niin outoa kun tässä vaiheessa on niin vähäiset oireet, että ei tunnu yhtään siltä että on raskaana.. :D Välillä olen kyllä ollut tuntevinani pieniä liikkeitä, ihan kuin joku koskisi sormen päällä mahan sisältä! Pistin edellisviikolla tilaukseen amazonista Angelsoundsin kotidopplerin, että pääsisi kuuntelemaan pientä jumpsutusta! <3 Sen pitäisi saapua ihan näinä päivinä! :) Pari kertaa olen koittanut tavallisella sykemittarillakin alamasun kohdilta ja tänäänkin sain lukeman 155, joka tuskin on oma sykkeeni kun istun tässä tuolissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti