keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Kipeyttä

Täällä sitä ollaan kotona oltu vuoteen omana. Flunssanhan se puski joulun jälkeen juuri viimeiseksi vapaapäiväksi eli maanantaiksi!  Olo on ollut kamala, varsinkin maanantaina kun särki päätä ja alaselkää(alaselkääni särkee aina kun olen kuumeessa) ja oli kuumetta.. HIR-VE-ÄÄ! Öisin on ollut vaikeaa kun tämä raskaus vähän rajoittaa esim. ei voi käyttää nenäsuihkeita. Ja kun olen tottunut aina käyttämään niitä helpotukseksi, on sitäkin hankalampaa. Viime yönä tuo ukkokin kuorsasi niin että meinasin heittää sen sohvalle nukkumaan. Meikäläinen kun kiihtyy nollasta sataan sekunnissa nykyään! ;)

Tänään kävin nt-ultraan liittyvässä sikiöseulonta verikokeessa. Ja samalla reissulla kävin apteekissa. Olin soittanut etukäteen yliopistonapteekin puhelinpalveluun ja kysynyt mitä nenäsuihketta voisi raskauden aikana käyttää, että saisi edes yöllä nukuttua. He katsoivat teratologisesta tietopalvelusta tms. jossa jotain tutkimuksia oli tehty, ja totesivat että säilöntäaineeton ja mentholiton Otrivin kävisi. Sitä voisi laittaa esim. vain yöksi, eli ei koko päiväiseen käyttöön! Nainen sanoi että käyttöohjeessa kyllä silti sanotaan ettei voi käyttää raskausaikana, mutta siitä ei kai sitten pitäisi välittää!? Vähän kyllä itseä epäilyttää nyt laittaa sitä kun siitä ei ole olemassa kun ristiriitaisia tietoja. Olen kuitenkin netistä koittanut etsiä ja aika monet niitä on käyttäneet silti! Eihän sitä tietysti voida millään testata kun raskaana olevia ei voi käyttää koekaniineina, eli siksi kai siitä ei tietoakaan ole. Ajattelin kuitenkin illalla laittaa ainakin toiseen sieraimeen yksi suihkaus, jotta saisi unta. Suun kautta hengittäminen käy kurkun päälle, jotenkin kuivuu koko kurkku!

Huomenna palaan takaisin töihin. Pelottaa että kuinka jaksaa, vaikka normaalisti jaksaisi, niin entä nyt kun on raskaanakin?? En ole vielä vaan halunnut töissä tästä kertoa, eli katsotaan miten huominen sujuu. Voinhan hakea lisää saikkua jos en pysty olemaan sielä!

Kertoilkaa muut oletteko käyttäneet nenäsumutteita raskausaikana?

Tänk juu!

4 kommenttia:

 1. hei:D
  raskausaikana flunssa on inha vaiva...
  itse käytin ekassa raskaudessa flunssaan "sarvikuonoa"

  http://www.verkkoapteekki.fi/product_info.php/products_id/54

  , ja se vähän auttoi. en uskaltanut suihketta käyttää...vaikka en kovin tarkkaan ottanut niistä selvää:D

  VastaaPoista
 2. Joo oon miettinyt tota, mut veikkaan et en ees tarvii enää ku muutaman suihkauksen, kai tää tästä. Ja toi sarvari ei kai kaikille ees toimi. Sit on se otrimer- suihke joka varmasti käy raskaanaolevalle, se on jotain suolaliuoshommaa! En sitä kyl lähiapteekissa nähnyt! Pitää huomenna käydä kattoon jos työpaikan lähiapteekis olis niin sitä vois käyttää ainaki huoletta.

  VastaaPoista
 3. Olen käyttänyt apteekin Naso dexpanthenol-sumutetta, sitä voi käyttää huoletta limakalvojen kostuttamiseen. Sitten meille hankittiin ilmankostutin ja täytyy tunnustaa, että kyllä muutaman kerran on tullut suihkautettua niitä "kiellettyjäki" suihkeita, Nasolin & co. Mutta tilanne on kieltämättä aika paha, nenästä tulee usein vähän verta ja on tukossa melkein koko ajan. Taitaa olla ihan raskausongelma, koska mulla ei ennen ole tällaista ollut. No, reilun parin kuukauden päästä on ohi ainakin täällä!! Tsempppiä!

  VastaaPoista
 4. Niin niihin jää kai helposti "koukkuun" jolloin nenä on koko ajan tukossa eikä aukea ilman ainetta. Ilman kostuttimen haluaisin kanssa meille! On niin kuiva ilma!

  VastaaPoista