keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Kestovaippaintoilua !!!

Olen nyt sitten virallisesti hurahtanut.. Vaikka vauva ei olekaan vielä syntynyt, olen tiiviisti touhunnut kestovaippaidean äärellä! Toisaalta nyt on aikaa häärätä kaiken tuollaisenkin parissa, kun vauva on vielä masussa.

Olen kaikin puolin muutenkin kierrätysintoilija, en voi heittää metallia tai lasia roskiin, nekin on pakko kierrättää. Tiedän monia ihmisiä jotka heittää bio-jätteet ja paristotkin SEKAJÄTTEESEEN! Biojätteenkin keräys on mielestäni pieni vaiva.. Mutta minkäs teet, jotkut haluavat päästä helpommalla. Nykyään biojäteastia löytyy jokaisen kerros/rivitalonkin roskakatoksesta, eli voiko olla enää helpompaa.. Okei nyt meni vähän offtopic mutta jatkan siis vaippailusta..

Olen siis tutustunut kestovaippailun ihmeelliseen maailmaan. Aluksi olin ajatellut että mahdanko jaksaa moiseen ryhtyä.. kaikki vaikutti vielä jotenkin ylihankalalta ja ajattelin että perehtyminen on työlästä, helpompi kertisvaippailu veti puoleensa monin tavoin. Olen kuitenkin nyt älynnyt, ettei se oikeasti ole niin vaikeaa ja pesukonehan ne vaipat pesee, ei sentään käsin tarvii pyykätä! Imuina voi käyttää lähes mitä vaan keksii jne.. Lisäksi olen kuitenkin "kierrätysintoilijana" huolissani roskavuorista, vaikkei yhden ihmisen jätteet paljoa isossa kasassa paina, kuitenkin pienistä puroista kasvaa suuria virtoja..

Minulta löytyy nyt seuraavaa/ olen tilannut:

-Imse vimse NB: 8 kpl Flanellette -sisävaippoja koko 2-8 ja 4kpl kuoria 3-6kg Huuto. netistä 4kpl sisävaipoista oli uusia ja 4kpl käytettyjä, 1 kuori uusi ja 3kpl käytettyjä.  postikuluineen yhteensä 20e (samoja joita ollut äp:ssä)

kuva kestovaippayhdistyksen sivuilta


- Bambino Mio-vaippakuori + 2kpl imuja 5-7kg Sekä 
- kushies all-in-one vaippa, nämä ilmaiseksi/vaihdettu äp 2011 vaatteisiin nettipalstojen kautta

kuva kestovaippayhdistyksen sivuilta


- Imse vimse AIO 5-8 kg ja  
- Myllymuksut taskuvaippa+ imu, äitiyspakkauksesta ilmaiset 
- Toinen samanlainen setti huuto.netistä ostettuna postikuluineen 14,50 e
- Harsoja löytyy yhteensä 18kpl. Sisältää: name itin, ikean ja äitiyspakkauksen harsot.  Hintaa en osaa arvioida.
kuva kestovaippayhdistyksen sivuilta

Lisäksi myllymuksuilta tilasin:   
-kangasvaippojen tee-se-itse paketin jossa oli kaksi kuosia.  Toinen tämä norsu ja toinen oli vaaleanvihreä. Samanväristä kuin kuvassa olevat vihreät norsut.  Sisäpinnoiksi  paketissa tuli kuivaliinaneulosta ja bambujoustofroteeta. Imuosiin paketissa oli mukana bambuhamppufleeceä.

Muita juttuja samassa tilauksessa: 
- kokeilupakkaus pesupähkinöitä
- Kuivaliinoja 5kpl, 2-laatu

 Lisäksi tilasin seuraavia kankaita joista aion tehdä imuja: 
- Fleecekangasta hirvikuosilla
- Hamppucollegea
Nämä kaikki siis posteineen 55,50e 


TILAUKSESSA ON TULOSSA VIELÄ:

- Imse Vimse AIO koko NB 1kpl (13,65e/kpl)sekä 
- imse vimse AIO koko M(13,65e/kpl) 1kpl+ näpsy 1kpl  (samoja kuin äp:n) postikuluineen 33,70e Onnea On- verkkokaupasta
- Fuzzi bunz taskuvaippa keltainen koko S, ( 16,90e/kpl) sekä  
- Patapum yhden koon taskuvaippa vaaleanpunaisena mukana 2kpl mikrokuituimuja 
- lisäimu joka käy esim fuzzeihin 
- tuttiketju yhteensä postikuluineen  40,40e Tikkunekku verkkokaupasta patapum-yhden koon vaippa


- Fuzzi bunz taskuvaippa koko S (siniliila ja vaaleansininen) 2kpl (11,70e/kpl)
- BumGenius 4.0 yhden koon taskuvaippa neppikiinnityksellä (sweet ja noodle) 2kpl (16,70e/kpl)

Ulkomaisesta nettikaupasta tilattuna postikuluineen 60e 
Tämä nettikauppa suostui suomeenkin toimittamaan, käsittääkseni kaikki ulkomaiset ei tänne toimittele...

Noodle


sweet

Olen tähän mennessä tuhlannut vaippoihin siis n.224e.

Tiedä sitten onko lähtenyt ihan hanskasta tämä intoilu, mutta olin kuitenkin lukenut että olisi hyvä kokeilla useita eri vaippamerkkejäkin. Lisäksi esimerkiksi fuzzit ja bumgeniukset saa varmasti myytyäkin vielä kohtalaiseen hintaan poiskin jos ei tykkää!

TÄÄLLÄ OLLAAN MUUTEN NYT MYÖS TÄYSIAIKAISIA, ELI RV 37 ALKOI EILEN!

KERRO IHMEESSÄ MITÄ MIELTÄ OLET TILAAMISTANI VAIPOISTA TAI YLEISESTI KESTOVAIPPAILUSTA! OLEN KIITOLLINEN MYÖS VINKEISTÄ YMS! ;)

5 kommenttia:

 1. Moikka! Kävit blogissani kyselemässä mistäkä vaipat tilasin: http://shop.ebay.com/good_seller003/m.html?_trksid=p4340.l2562

  Tässäpä linkki mistä ystäväni teki tilauksen. Merkki näyttäisi olevan ALVA (www.alvababy.com) Lukee ainakin vaipoissa. Nämä vaipat ovat siis kiinasta tilattuja ja 30kpl vaippoja imuineen + 5lisäimua maksoi yhteensä noin 105€. Kannattaa laittaa tuolle myyjälle viestiä ja kysyä hintaa postikuluineen. Tulivat kyllä nopeasti (parissa viikossa). Ystäväni ja hänen monet ystävänsä ovat kyseisen myyjän kautta tilanneet ja olleet todella tyytyväisiä :)Toivon että myös omalla kohdallani kestoilu tulee onnistumaan!

  VastaaPoista
 2. Meillä kierrätetään tällä hetkellä kaikki muu paitsi biojäte, meillä kun ei ole vielä kompostia ja saapi nähdä milloin tulee, kun nyt tarvii ostaa kuitenkin piskuiselle niin paljon kaikenlaista ja ei nuo elintarvikekompostit ihan halpojakaan ole. Me siis asumme omakotitalossa, eikä meillä ole siten mahdollisuutta kuin omaan kompostiin.

  Kestovaippoja meillä sen sijaan tullaan kyllä ainakin kokeilemaan, katsotaan sitten miten väsynyt ja laiska äiti olen ja jaksanko pestä pyykkiä tarpeeksi usein, vai joudunko siirtymään kertakäyttövaippoihin. Kertakäyttövaipoissa meinasin tosin käyttää Nature Babycare vaippoja, jotka on siis ympäristöystävällisiä ja kompostoituvia, vaikkei niitä toki sitten tule itse kompostoitua, vaan sekajätteisiin ne menee.

  VastaaPoista
 3. Joo, sen näkee sitten itsekin käytännössä vielä kuinka jaksaa vaippailla! Käsittääkseni myös kotimaiset muumivaipat on kompostoituvaa mallia. Ajattelin itsekkin että sitten jos en jaksakkaan kestoilla tai alan vain osakestoilla niin ostan sitten noita luontoystävällisempiä! ;)

  Kompostointi on toki hankalaa jos asuu omakotitalossa, mutta ehkä saatte hankittua kompostin sitten vähän myöhemmin!Menoja on kyllä paljon alussa, kun vauva tulee!

  VastaaPoista
 4. Minulla on se käsitys, että Muumivaipat eivät ole kokonaan kompostoituvaa materiaalia, pakkaus ja imuosa ilmeisesti on, mutta muuten kai ei. Koitin sitä selvittää muumivaippojen sivuilta, enkä ainankaan keksinyt sieltä muuta vaustausta. Harmi.

  Komposti meille ehdottomasti tulee, mutta tuleeko se vielä tänä kesänä on vielä avoinna, vuoden päästä sitten viimeistään.

  VastaaPoista
 5. Aijaa no voi olla, jotenkin sain jostain sen käsityksen mutta on kyllä vähän epäselvää siellä nettisivuilla. Miksei ne voi suoraan sanoa.. :D

  VastaaPoista